tiistai 27. lokakuuta 2015

Viikko 6

Maanantai

Perus maanantai, aamulla tein omena- ja aprikoosileivoksia, mantelitortupohjia sekä aprikoosipiirakoita. Ainoa erikoisuus oli että ei yhtäkään luumupiirakka. Oli pakko vielä varmistaa asia työpariltani että eikö oikeasti yhtäkään luumua. Äänen sävystä päätellen en ollut ainut kuka ei ollut ollenkaan lainkaan pahoillaan tästä, "Seuraavat luumupiirakat tehdään ensi syksynä."

Töistä lähdin pikavaudilla kohti "kotia" sillä meillä kaupunkikierros oli jälleen jatkumassa. Kierros alkoi keskustan suklaakaupoista, Ritter Sport ja Lindt. Saatettiin hieman innostua, molemmilla kun toi suklaa kuuluu suosikkeihin.

Hupsis..

Sieltä jatkettiin kohti Ku'dammia ja sen kauppoja. Käytiin myös ihastelemassa kirkon raunioita, tosin vain ulkoa päin. Tehtiin myös suht pikainen kierros Kadewella. Sieltä sitten lähdettiin kohti "kotia" ja nukkumaan.
Ainut ostos Kadewelta oli tämä kakkupala. Oli ihan älyttömän hyvää!


Tiistai

Tiistaista on tullu mun lempipäivä, koska silloin pääsen yleensä tekemää noita "erikoisempia" juttuja eli hevosenkenkiä, mantelikeksejä yms. Tänäänkin päivä alkoi sillä että tein hevosenkenkiä monta pellillistä. Niiden tekeminen on oikeastaan erittäin helppoa. Hevosenkenkien lisäksi tein tänään myös mantelikeksejä. Niissä menikin sitten aikalailla koko loppu päibä.

Töistä lähdin taas pikavauhdilla. Tänään oli päivä mitä olen varmaan kaikista eniten odottanut, pääsin 6 pitkän viikon jälkeen taas kiipeämään satulaan. Lähdettiin siis äitin kanssa kohti heppatallia, joka sijaitsee kaukana Berliinin keskustasta. Muutaman mutkan kautta päästiin hyvissä ajoin perille. Kylä jossa talli sijaitsee on ilmeisesti jonkun sortin hevoskylä, sillä jokaisella pihalla oli talli, hevosia, lampaita ja ulkona haisi ihan maatilalle. Tiedettiin ainaki että oltiin tultu oikeaan paikkaan! Ratsuna mulla toimi Shavannah niminen trakehnertamma. Tosi kiltti heppa, tosin paikallaan pysyminen tuotti neidille hieman ongelmia.. Ratsastustunti meni hyvin, pääsin "tätitunnille" mikä oli ehkä ihan hyvä, koska vieras paikka, vieras hevonen ja vieras kieli. 

Shavannah

Alkukäyntejä, maneesikuvat puhelimella ei ole mitää parasta laatua..

Saatiin tunnin päätyttyä paljon kehuja, käski jopa kertomaan kehut mun ratsastuksenopettajalle Suomessa! Tunnin jälkeen oli enää pikku ongelma, milläs päästään takaisin... Onneksi mun kanssa samalla tunnilla ollut nainen oli menossa oikeaan suuntaan ja päästiin hänen kyydissä juna-asemalle. Kyllä uni tuli ja äkkiä kun "kotiin" päästiin.

Keskiviikko

Aamulla tein jälleen mantelikeksejä. Niiden lisäksi omena- ja aprikoosileivoksia. Tein myös mantelipohjia sekä aprikoosipiirakoita. Alkaa jo rutiinilla sujua nää kaikkia!

Töistä lähdin taas niin nopeasti kun pääsin. Tänään oli äitin viimenen päivä täällä ja vielä piti muutama juttu tehdä! Kävin vain jättämässä tavarat kämpille ja lähdettiin äitin kanssa syömään paikallista herkkua, currywurstia! 


Sen jälkeen käytiin vielä pikaisesti kaupassa hakemassa viimeiset tuliaiset ja lähdettiin hyvissä ajoin kohti Tegeliä. Unohdan aina välillä, että kuinka huonosti täällä toimii liikenne maan päällä... Onneksi lähdettiin hyvissä ajoin, sillä matkaan tuli yllättävä katkos. Kadut olivat suljettu ja täynnä poliiseja. Liikenne seisoi ja ohi ajoi kymmeniä poliisiautoja. Yhteensä näin lähemmäs sata poliisiautoa ja -moottoripyörää. Syykin tälle löytyi, joku Israelin hallitsija, mikälie niillä onkaan, tuli Berliiniin vierailulle. Päästiin onneksi vihdoin jatkamaan matkaa, tunnelma alkoi bussissa jo käydä hieman hermostuneeksi. Päästin kuitenkin ajoissa Tegeliin ja kerettiin myös kierrellä vähän siellä sekä katsomaan mistä mun kone sitten parin viikon päästä todennäköisesti lähtee. Vielä viimeiset heipat ja sitten lähdin yksin takaisin kohti keskustaa.


Torstai

Töissä tein sitä samaa mitä koko alkuviikonkin eli omena- ja aprikoosileivoksia, mantelipohjia sekä aprikoosipiirakoita. Sekä myöskin laitoin pakasteita pelleille sulamaan aamua varten. Töiden jälkeen vaan laiskottelin enkä tehnyt oikeastaan yhtään mitää.

Perjantai

Tänääkin tein samoja juttuja kuin edellisinä päivinä. Ensi viikolla leipomoon tulee kaksi muutakin opiskelijaa, jee! 

Viikonloppu

Vietin ihan älyttömän laiskan viikonlopun, poistuin kämpiltä ainoastaan kun oli pakko käydä kaupasta hakemassa maitoa...


Nyt kun olen yksin täällä kämpillä, jouduin myös itse tehdä ruokaa. Muuten ei valittamista, mutta toi kaasuliesi ei oo ihan mun lemppareita..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti